call 0183 74 54 34 support_agent Support

Is een schoolwebsite vandaag de dag nog relevant?

Moet ik als school wel een uitgebreide schoolwebsite hebben? Dat is een goede vraag! Je zou je namelijk kunnen afvragen of een schoolwebsite nog relevant is aangezien veel schoolinformatie te vinden is op de website ‘Scholen op de kaart’. Een opmerking die wij kregen van een schooldirecteur is dat een visitekaartje ook voldoende zou zijn, maar is dat zo?

Social media als vervanger van de schoolwebsite?

Op social media wordt over het algemeen andere informatie gedeeld dan op een schoolwebsite. Scholen gebruiken social media vaak voor het delen van het laatste nieuws, terwijl op een schoolwebsite naast dit laatste nieuws ook algemene informatie over een school wordt geplaatst. Het is lastig om deze informatie effectief te delen op social media. Voor oriënterende ouders is social media daarom geen geschikt platform om een schoolkeuze te vormen voor hun kind. Zij hebben namelijk vooral behoefte aan algemene informatie die gemakkelijk te vinden en te begrijpen is. Daarnaast zit niet iedereen op social media, waardoor niet iedereen bereikt kan worden via deze platforms.

Visitekaartje schoolwebsite

Een uitgebreide schoolwebsite is niet altijd essentieel voor elke school. Sommige scholen hebben een goede naam en ontvangen veel te veel aanmeldingen, waardoor ze leerlingen moeten afwijzen. Daarom maken scholen of stichtingen soms de keuze om voor een simpele website te kiezen. Deze websites bestaan vaak uit een korte inleiding over de school, een link naar ‘Scholen op de kaart’, een mogelijkheid om een afspraak te maken en de contactgegevens. Dit kan voor enkele scholen een goede (tijdelijke) oplossing zijn.

De vraag is namelijk wel voor hoe lang deze scholen een lange wachtrij zouden houden, misschien is dit over 5 jaar anders?

Uitgebreide schoolwebsite

Voor de meeste scholen is een uitgebreide schoolwebsite toch echt van belang en ook zeker relevant. Een uitgebreide schoolwebsite draagt namelijk bij aan een goede branding, het verstrekken van informatie en het bieden van een gemakkelijke manier voor verwijzingen naar de school.

Een uitgebreide schoolwebsite biedt de mogelijkheid om de identiteit en cultuur van een school te presenteren. Op een schoolwebsite kan de school informatie delen over de onderwijsvisie, missie, doelen, activiteiten en evenementen, leerkrachten en personeel etc. Dit helpt bij het opbouwen van een sterk merk en verhoogt de zichtbaarheid van de school.

Een uitgebreide schoolwebsite biedt niet alleen veel informatie aan bezoekers van de website, maar kan ook tijd besparen doordat er minder vragen hoeven te worden beantwoord door het personeel van de school. Bovendien fungeert een uitgebreide schoolwebsite als een effectieve verwijzing voor bestaande leerlingen en hun ouders naar nieuwe potentiële leerlingen. Daarnaast kan het ook als verwijzing dienen vanaf social media, waarbij een simpele link potentiële leerlingen en hun ouders doorstuurt naar de website waar meer informatie te vinden is.

Conclusie

Een uitgebreide schoolwebsite is dus zeker relevant en zelfs van belang voor de meeste scholen. Een uitgebreide schoolwebsite biedt namelijk de mogelijkheid om de identiteit en cultuur te presenteren, informatie te verstrekken en fungeert als effectieve verwijzing voor bestaande en potentiële leerlingen. Social media en de website van ‘scholen op de kaart’ zijn geen vervangers van een schoolwebsite, maar kunnen wel gebruikt worden als tussenschakel.

Behoefte aan een nieuwe schoolwebsite?

Bekijk ons aanbod en neem contact op!