call 0183 74 54 34 support_agent Support

De perfecte vacaturepagina voor het onderwijs

De vacaturepagina is de belangrijkste pagina op een werken-bij-website. In dit artikel ontdek je de essentiële elementen die jouw vacaturepagina moet bevatten om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken. Ontdek hoe je jouw vacaturepagina kunt optimaliseren voor het aantrekken van het beste onderwijspersoneel.

Maar wat moet een goede vacaturepagina bezitten?

  • Bondige vacaturetekst
  • Bondige tekst over school
  • Eenvoudige contact koppelingen
  • Sollicitatieformulier
  • Inzichtelijk sollicitatieproces
  • Gerelateerde ervaringen en verhalen
  • Gerelateerde vacatures
  • Social media deelfunctie

Bondige tekst over de vacature

Op veel vacaturepagina’s van scholen en stichtingen wordt regelmatig gebruik gemaakt van PDF-bestanden om vacatures weer te geven. Dit is alleen geen goede manier om een vacature te presenteren. Niet alleen wordt de PDF vaak niet gedownload, maar het kan er ook voor zorgen dat de pagina minder goed vindbaar is voor zoekmachines zoals Google. Plaats de tekst van de vacature daarom altijd op de vacaturepagina zelf. Dit verbetert de gebruikerservaring en zichtbaarheid van de vacature voor potentiële kandidaten.

De vacature moet in een kort stuk tekst op de vacaturepagina worden weergegeven. Dit maakt het voor kandidaten gemakkelijker en sneller om belangrijke informatie te lezen. Een beknopte vacaturetekst met de juiste details, zoals functietitel, vereisten, verantwoordelijkheden en sollicitatieprocedure, trekt de aandacht en moedigt kandidaten aan om verder te lezen en actie te ondernemen.

Bondige tekst over de school

Dit geldt ook voor de tekst over de school zelf, biedt beknopte informatie over de school, de missie, visie, sfeer, cultuur en kernwaarden. Het is belangrijk om bondige en overtuigende informatie te verstrekken die de unieke kenmerken van de school benadrukt. Leg ook de nadruk op wat de school onderscheidt van andere scholen.

Eenvoudige contact koppelingen

Geef potentiële werknemers die op jouw werk-bij-website komen de mogelijkheid om eenvoudig en direct contact op te laten nemen voor vragen over vacatures. Doe dit door middel van een blok met handige koppelingen naar mail, telefoon en/of whatsapp.

Gemakkelijk solliciteren met een formulier

Een eenvoudig en duidelijk sollicitatieproces kan een enorme invloed hebben op het aantal sollicitanten dat je ontvangt. Het is belangrijk om het sollicitatieformulier kort en overzichtelijk te houden en alleen te vragen om de meest essentiële informatie. Bovendien moet het formulier makkelijk te vinden zijn en de mogelijkheid hebben om een cv en motivatiebrief te uploaden. Zorg er ook voor dat de sollicitanten een duidelijke bevestiging krijgen dat hun sollicitatie is ontvangen.

Inzichtelijk sollicitatieproces

Houd potentiële sollicitanten volledig op de hoogte van het sollicitatieproces. Dit omvat alle relevante stappen, van het indienen van de sollicitatie tot het uiteindelijke besluit en de aanbieding. Hierdoor hebben sollicitanten een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten na het indienen van de sollicitatie via de website. Als school of stichting moet transparantie en duidelijkheid geboden worden, zodat sollicitanten goed geïnformeerd zijn gedurende het gehele proces.

Ervaringen medewerkers

Laat de verhalen en ervaringen van huidige medewerkers zien, die relevant zijn voor de functie en het sollicitatieproces. Dit biedt potentiële kandidaten inzicht in hoe het is om bij de school of stichting te werken en kan hen doen overtuigen om te solliciteren.

Meer vacatures

Biedt potentiële kandidaten de mogelijkheid om meer vacatures te ontdekken binnen de school of stichting. Dit kan door middel van een overzichtelijke lijst of een zoekfunctie op de vacaturepagina. Zo kunnen kandidaten gemakkelijk andere interessante vacatures bekijken en daarop reageren.

Social media deelfunctie

Social media kan een krachtig wervingsinstrument zijn voor het aantrekken van potentiële kandidaten via jouw werk-bij-website. Het integreren van social media op uw pagina kan u helpen om uw bereik te vergroten en een groter publiek te bereiken. Door middel van een handige functie kunnen vacaturepagina’s eenvoudig worden gedeeld via de belangrijkste social media kanalen, net als deze pagina! (Functie op deze pagina toevoegen als voorbeeld). Vergeet niet om uw huidige medewerkers aan te moedigen om uw pagina te delen met hun netwerk om meer zichtbaarheid te creëren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school of stichting?

Bij DailyCMS hebben wij ervaring met het ontwikkelen van moderne websites voor onderwijsorganisaties, specifiek gericht op het werven van personeel. Hoewel onze diensten niet alle uitdagingen oplossen, willen we graag ons steentje bijdragen.

Laten we samen eens sparren over jouw idee of wens. Bel ons via 0183 74 54 34 of stuur een berichtje.