call 0183 74 54 34 support_agent Support

De 3 redenen om geen video's op je website te uploaden (hosten)

De 3 redenen om geen video's op je website te uploaden

pexels-freestocksorg-34407

1. Bestandsgrootte van de video

In vergelijking met andere bestanden die geüpload kunnen worden op een website, zijn videobestanden vaak stukken groter. Een video van maar vijf minuten kan al 60 MB (megabyte) groot zijn, en dan te bedenken dat een doorsnee website bij DailyCMS maar zo’n 100 MB groot is. Een video uploaden kost dus relatief veel dataopslag. De belangrijkste reden is dat een groot deel van je websitebezoekers deze op mobiel bekijken en dat niet altijd doen als ze op WiFi zitten. Met als gevolg dat bij een video van vijf minuten er 60 MB van hun databundel wordt verbruikt, wat best veel is.

2. Diverse schermresoluties

Wanneer een websitebezoeker een video bekijkt op een desktopmonitor of op een mobiele telefoon maakt nogal een verschil qua schermgrootte. Het zou dan ook zonde zijn om een hoge resolutie/kwaliteit video te tonen op een klein scherm. Om een efficiënte resolutie per schermgrootte te kunnen tonen moet een video in diverse resoluties worden opgeslagen. Bijvoorbeeld een resolutie voor mobiel, tablet en desktopmonitoren om zo efficiënt om te kunnen met dataverbruik.

3. Diverse bestandsformaten

Verschillende webbrowsers hebben diverse videoformaten nodig om een video af te kunnen spelen. Dit kunnen bijvoorbeeld .mp4 of, .webm bestanden zijn die dan geüpload moet worden. Dit zou dus 2 keer 60 MB zijn bij een korte video van zo’n vijf minuten. En dan hebben we het nog niet gehad over de diverse schermresoluties.

Maar wat dan?

Ondanks de vele factoren die het uploaden van een video in de weg zitten, zijn er tegenwoordig genoeg manieren om toch een video op een gemakkelijke en goede manier op de website te krijgen. De video's kunnen geüpload worden naar een webservice, de twee bekendste zijn YouTube en Vimeo. Wanneer je hierop een video upload worden de bovenstaande punten automatisch geregeld en kan er via een webadres eenvoudig een video op de website worden geplaatst (embedden).