0183 74 54 34 Support
Hakwood

Website met slimme productarchitectuur brengt Hakwood efficiëntie en gemak

 • Technische realisatie op basis van aangeleverd webdesign
 • Producten eenvoudig in 7 talen publiceren
 • Helder overzicht van alle producten en projecten met filteropties
 • Gebruikersvriendelijke patroonconfigurator
Home - sliderimage4

De klant

Hakwood is wereldleider in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige houten vloeren en wandtegels. Hakwood werkt nauw samen met architecten en ontwerpers over de hele wereld en is gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte houtoplossingen. Het merk Hakwood biedt een uitgebreid portfolio van referentieprojecten in 60 landen in diverse marktsectoren zoals: residentieel, commercieel, horeca en detailhandel.

De uitdaging

De producten van Hakwood bestaan uit veel eigenschappen en content (afbeeldingen, teksten, etc.) die op verschillende plaatsen in de website worden gebruikt. Denk aan de productpresentatie, PDF-documenten zoals spec- en colour sheets, de patroon configurator, de gebruikte producten bij een project, etc. De uitdaging hierbij was om slim met deze productdata en content om te gaan.

Voorheen was er geen slimme datastructuur toegepast waardoor:

 • productdata en content op meerdere plaatsen ingevoerd/bijgewerkt moeten worden
 • beperkt in de beheermogelijkheden van het content management systeem
 • veel handmatige handelingen

Dit resulteerde in een inefficiënte werkwijze en een grotere kans op fouten door de vele handmatige handelingen.

hakwood website devices

De oplossing

Op basis van een aangeleverd webdesign hebben we hakwood.com technisch gerealiseerd. De uitdaging zit in het creëren van een datastructuur voor hardhouten producten waarmee slim kan worden omgegaan met productdata. Deze structuur maakt het mogelijk om:

 • projecten aan te vullen met relevante productdata die is toegepast op het project
 • producten met minimale inspanning in meerdere talen presenteren
 • automatisch genereren van PDF-documenten

De slimme datastructuur zorgde er voor dat we:

 • efficiënt met foto’s maar bovenal flexibel om kunnen gaan met producteigenschappen
 • tijd besparen en menselijke fouten reduceren

Automatisch PDF-documenten genereren

Op basis van uitgebreide productinformatie, denk hierbij aan 30 unieke eigenschappen per product, kunnen er automatisch PDF-bestanden worden gegenereerd. Denk hierbij aan spec sheets en colour reference sheets. Een spec sheet is een PDF-document die realtime op basis van de productdata en content wordt gegenereerd. Met de slimme datastructuur staan alle producteigenschappen en content op één plek. Zodra op de website een PDF-bestand wordt gedownload, wordt de data realtime opgehaald en wordt het PDF-document opgebouwd. Dit betekent dat als er wijzigingen plaatsvinden in de producteigenschappen of content, dit direct meegenomen wordt in de PDF-bestanden.

Producten eenvoudig in 7 talen publiceren

De website bestaat uit 7 talen. Het beheersysteem achter de onze websites worden altijd maatwerk opgebouwd. Zo ook bij de website hakwood.com. Hierbij is het beheersysteem zo ingericht dat als een product toegevoegd of gewijzigd wordt in één taal dit automatisch doorgezet kan worden naar de overige talen. Hierbij wordt rekening gehouden met taalafhankelijke producteigenschappen en content. Op deze manier is het niet nodig om 7 keer een product te moeten toevoegen of wijzigen en kan er zo efficiënt mogelijk worden gewerkt.

360 graden productfotografie

Bij Hakwood zetten ze een stap extra als het gaat om het presenteren van hun producten. De houten vloeren zijn in 360 graden te bewonderen om zo de lichtval, naden en nerven te kunnen zien van het hout. De foto’s worden vanuit één centraal punt geladen.

Screen Shot 2017-09-05 at 13.47.33

Patronen configurator

Om een zo goed mogelijk beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is met de houtproducten van Hakwood is er een patronen configurator ontwikkeld. Met deze maatwerk configurator kan een patroon worden samengesteld met de houtproducten die op de website staan. De website toont het patroon vervolgens op allerlei verschillende manieren. Zo krijgt men een goed beeld wat van er allemaal mogelijk is met Hakwood houtproducten binnen een gebouw.

Let's work together

Heb je een nieuw project of een goed idee en lijkt het je leuk om erover te praten? Stuur ons een kort bericht, dan kijken we er samen naar.

De bovenstaande (persoons)gegevens gebruiken we uitsluitend voor het beschreven doel. Lees onze privacyverklaring pagina voor meer informatie.

dailycms default image