0183 74 54 34 Support

Lange Termijn Agenda Belastingen

De LangeTermijnAgenda Belastingen is een initiatief van de LVLB en de VNG. Hij kwam voort uit het VNG-programma Samen Organiseren.

home-rechts

De opdracht

In opdracht van de LVLB en de VNG hebben we een agenda ontwikkeld die een overzicht geeft van de meest invloedrijke ontwikkelingen voor belasting organisaties. Zo helpt de agenda bij het maken van strategische keuzes en bij het plannen van activiteiten.

De uitdaging

Het ontwikkelen van een online agenda met alle onderwerpen en ontwikkelingen in de vorm van agendapunten die de komende jaren belangrijk zijn voor gemeenten en fiscale samenwerkingsverbanden die gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen heffen. De doelgroep van de LangeTermijnAgenda Belastingen omvat beleidsmakers, managers, directeuren, bestuurders en medewerkers van gemeenten en fiscale samenwerkingsverbanden. Deze agendapunten bezitten allerlei kenmerken zoals:

  • Tijdsplanning
  • Soort externe ontwikkeling
  • Mate van impact op belastingorganisaties
  • Welke processen raakt het
  • etc

De uitdaging is om alle kenmerken te verwerken in een helder overzicht zodat bijvoorbeeld een ambtenaar van Rijkswaterstaat op de website eenvoudig kan bepalen welke agendapunten voor zijn organisatie belangrijk zijn.

Wat we deden

Om tot de optimale presentatie te komen van agendapunten zijn we grondig gaan kijken naar de kenmerken, vanaf nu data genoemd. We hebben de opdrachtgever en onszelf vragen gesteld zoals:

  • Welke priorisering heeft de data? Door alle data te nummeren kan er worden bepaald of informatie direct in het overzicht moet worden getoond of iets verder weg op een detailpagina.
  • Waar zou een bezoeker als eerste naar zoeken om het aantal agendapunten te beperken (bezoekersstroom)? Op basis hiervan zou je kunnen bepalen welke data je gebruikt om te sorteren of te filteren.
  • Wat voor type data betreft het, is het chronologisch? Belangrijk voor de visuele presentatie.

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat een Gantt-grafiek gezien de data de beste optie is. Nu we weten hoe we de agendapunten in een overzicht tonen zijn we gaan nadenken over een vervolg.

Wat zou een bezoeker met een interessant agendapunten willen doen? Hiervoor hebben we dezelfde functionaliteit toegepast zoals bij een webwinkel. In plaats van het toevoegen van producten in een winkelwagentje kunnen er agendapunten aan een lijst worden toegevoegd. Zo kan er eenvoudig een lijst van agendapunten worden samengesteld die vervolgens als PDF-document te downloaden is. Handig voor onder andere een vergadering.

Illustraties

De illustraties bij de agendapunten zijn met zorg en veel creativiteit handgetekend door Jochem Boeke van KokxDeVoogd

Resultaat

Een heldere, informatieve website, waar invloedrijke ontwikkelingen die impact hebben op een belastingorganisatie snel zijn te vinden in de vorm van agendapunten.

Let's work together

Heb je een nieuw project of een goed idee en lijkt het je leuk om erover te praten? Stuur ons een kort bericht, dan kijken we er samen naar.

De bovenstaande (persoons)gegevens gebruiken we uitsluitend voor het beschreven doel. Lees onze privacyverklaring pagina voor meer informatie.

dailycms default image