call 0183 74 54 34 support_agent Support

De 5 beste websites voor rechtenvrije foto's

Als ontwikkelaar van websites maken we regelmatig gebruik van stockfoto's. Voornamelijk bij een (concept)ontwerp voor een website gebruiken we stockfoto's om een idee of gevoel mee te geven.

Natuurlijk zijn zelf of door een fotograaf geschoten beelden authentieker. Maar laat de planning of het budget van een project dit niet altijd toe.

Tevens kunnen stockfoto's een uitkomst zijn als je snel een beeld nodig hebt ter ondersteuning voor je blog of social media bericht. Vandaag de dag is er een enorm aanbod aan gratis en betaalde stockfoto's voor commercieel gebruik.

iStockphoto.com en Shutterstock.com zijn de bekendste betaalde stockfotosites. Wanneer je naar een foto met een specifieke context zoekt slaag je op de betaalde sites vaker om het juiste beeld te vinden. Er zijn ook gratis alternatieven. Voor jouw gemak heb ik een lijstje samengesteld van mijn favoriete sites met gratis stockfoto's.

  1. Unsplash
  2. Burst by Shopify
  3. Pexels
  4. Pixabay
  5. Picography

Op zoek naar stockfoto's van eten? Van Foodiesfeed krijg je spontaan honger. Bij Reshot kan je terecht voor toffe iconen en illustraties.

Nep, nepper, nepst

De grootste uitdaging bij het gebruik van stockfoto's is het steeds afvragen hoe authentiek je foto bij je ontwerp, blog of social media bericht is. Probeer dan ook typisch Amerikaanse foto's van overdreven gelukkige mensen met onnatuurlijk witte tanden te vermijden.

neppe stockfoto

Hoe zit het met gebruiksrechten op gratis stockfoto's?

Bijna alle afbeeldingen op deze stockfotosites hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Dit betekent dat je de beelden kunt kopiƫren, aanpassen of verspreiden, dus ook voor commerciƫle doeleinden. Controleer dit altijd even voordat je een foto gaat gebruiken.

Heb je een vraag of rechtenvrije foto's

Stuur een bericht.

De bovenstaande (persoons)gegevens gebruiken we uitsluitend voor het beschreven doel. Lees onze privacyverklaring pagina voor meer informatie.

dailycms default image